Rinus Blom paardensportman van 2017

Rinus Blom uit Etten-Leur is vrijdagavond tijdens Indoor Brabant in Den Bosch gehuldigd tot paardensportman van 2017.

Rinus Blom heeft grote liefde voor de springsport, dressuur en eventing. Ieder jaar organiseert Rinus Blom op het terrein aan de Hoevenseweg in Etten Leur diverse wedstrijden voor de paardensport. Daarnaast ondersteunt hij met zijn bedrijf diverse ruiters, concoursen, competitie en veulingveilingen. Een aantal jaren ondersteunt Rinus Blom met zijn eigen foundation diverse maatschappelijke initiatieven.

Jaarlijks fokt hij twee veulens, waarvan er 2017 tijdens de KWPN hengstenkeuring is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, dat is een traject om de paarden klaar te stomen voor de Topsport. Tijdens het verrichtingsonderzoek worden ze getest op de natuurlijke aanleg voor de sport, instelling en karakter.