APB wil niet verder met Ons Etten-Leur

De coalitieonderhandelingen tussen APB, CDA en Ons Etten-Leur zijn voortijdig afgebroken. Het APB twijfelt over de samenwerking met Ons Etten-Leur het vier jaar vol zal houden. 

Afgelopen zaterdag kwamen de drie fracties met procesbegeleider Frans Dingenouts samen. Daaruit bleek dat er te veel twijfels zijn over een succesvol verder verloop van de onderhandelingen. Komende donderdag vindt om 19.30 uur in het vergadercentrum in het oude raadhuis in Etten-leur een openbare bijeenkomst plaats over het vervolg van het coalitieproces. Alle acht fracties in de gemeenteraad zijn daarbij aanwezig.

Lia Boeren van Ons Etten-Leur zegt in een reactie het ontzettend jammer te vinden dat de partij niet de kans krijgt om in de coalitie iets te kunnen veranderen voor de inwoners. “Het is zonde dat we niet meer verder mogen, net nu de onderhandelingen de inhoudelijke fase in gingen. We staan open om terug aan te schuiven bij de onderhandelingen, maar dan wel als alles open en eerlijk vanaf het begin besproken wordt”, aldus Boeren.