Twee broers uit Oudenbosch aangehouden voor terrorisme

De politie heeft maandag vier Marokkaans-Nederlandse mannen aangehouden voor betrokkenheid bij terrorisme. Het gaat om twee broers van 29 en 26 jaar uit Oudenbosch, een 37-jarige Roosendaler en een 39-jarige man uit het Belgische Essen.

De mannen kwamen in beeld bij een onderzoek naar een Rotterdammer die in een kelderbox een Kalasjnikov met munitie en een grote hoeveelheid illegaal zwaar vuurwerk had liggen. De AIVD had een geluidsopname in haar bezit van een gesprek van de Rotterdammer met de vier aangehouden mannen. Zij spraken op de opname over een te plegen aanslag op het Turkse consulaat.

Maandagmorgen viel de politie binnen bij drie woningen in Oudenbosch en Roosendaal, een loods in Sprundel en twee woningen in Essen en Antwerpen. Daarbij is beslag gelegd op digitale gegevensdragers. Ook zijn drie auto’s in beslag genomen. In de woning in Roosendaal ontdekte de politie op zolder een hennepkwekerij met meer dan 100 planten. Er zijn bij de doorzoekingen geen wapens of explosieven aangetroffen.