Kinderen kiezen kinderburgemeester Halderberge

Vier leerlingen van vier basisscholen in de gemeente Halderberge maken kans om een jaar lang als kinderburgemeester actief te zijn. Woensdag 16 mei worden zij gekozen door een kiesraad die bestaat uit leerlingen. 

De kinderburgemeester trekt een jaar lang samen op met de Halderbergse burgemeester bij bijzondere evenementen, zoals Koningsdag, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, de intocht van Sinterklaas en de sleuteloverdracht bij carnaval. Kinderen uit groep 7 konden zich op school aanmelden voor de verkiezing van kinderburgemeester 2018. Alle kandidaten doen woensdag hun best om de kiesraad ervan te overtuigen dat zij de beste kinderburgemeester zijn.
De vier kandidaten zijn: Renske Heijnen (de Linde), Riley Kreukniet (de Klinkert), Mike de Wit (de Bukehof) en Willem Lengers (TaLente).