Bewakingsbeelden kluisjesroof in Opsporing Verzocht

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 15 mei aandacht aan de kluisjesroof in het filiaal van de Rabobank in Oudenbosch. In de uitzending worden onder andere bewakingsbeelden en een reconstructie getoond.

De roof werd maandag 5 maart ontdekt. In het weekend daarvoor zijn honderden bankkluisjes opengebroken. Op 30 april werden tijdens het onderzoek een 43-jarige man uit Etten-Leur en een 45-jarige Roosendaler aangehouden. Zij werken bij het bedrijf dat de bank beveiligde. In BN DeStem zeggen de advocaten van de beveiligers dat hun cli├źnten verklaren onschuldig te zijn. Zij ontkennen elke betrokkenheid bij de kluisroof. Ze hebben naar eigen zeggen gewoon hun werk gedaan en niet de rovers binnen gesmokkeld.

Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond uitgezonden op NPO1 om 20.30 uur en herhaald op woensdag 16 mei om 12.05 op NPO2.

Foto: politie