Moerdijk houdt vier wethouders

Het nieuwe college van de gemeente Moerdijk krijgt vier wethouders. Twee daarvan worden geleverd door Onafhankelijk Moerdijk. De VVD en het CDA leveren ieder één wethouder. 

Eerder was er sprake van dat Onafhankelijk Moerdijk (OM) slechts één wethouderspost zou krijgen. De partij is sinds de verkiezingen nog wel de grootste fractie, maar heeft slechts één zetel meer dan de VVD. In het begin werd dan ook gezocht naar een vierde coalitiepartij. VVD en CDA wilden echter niet samen met Moerdijk Lokaal en OM zag een coalitie met de PvdA niet zitten. De drie partijen hebben nu met begeleiding van oud-burgemeester Hélène van Rijnbach van Etten-Leur een coalitieakkoord bereikt, dat op 31 mei wordt gepresenteerd.

De kandidaatwethouders zijn: Jack van Dorst en Eef Schoneveld namens OM, Thomas Zwiers namens VVD en Désirée Brummans namens het CDA.