Informatiemarkt over de terugkeer van de haven in Zevenbergen

De terugkeer van de haven in het centrum van Zevenbergen is al langgeleden aangekondigd. Het werk is nu echt van start gegaan. Op 6 juni vond de officiële starthandeling plaats. De werkzaamheden worden steeds zichtbaarder. Maandag 18 juni houdt de gemeente Moerdijk een informatiemarkt over het project in het gemeentehuis in Zevenbergen. 

Van 16.00 tot 20.00 uur wordt informatie gegeven over de aanleiding voor het project, de techniek erachter en de zorg voor de omgeving. Op de markt wordt uitgelegd waarom de Roode Vaart straks een cruciale rol speelt in de zoetwatervoorziening in de regio. Ook wordt de techniek belicht, onder andere het onderzoek naar explosieven die niet zijn afgegaan. Daarnaast wordt verteld hoe de gemeente Moerdijk en de aannemerscombinatie ervoor zorgen dat bewoners zo min mogelijk last hebben van de werkzaamheden en waar zij terecht kunnen met hun klachten.