Zundertse en Halderbergse visie voor buitengebied in de prijzen

Het platteland staat voor grote uitdagingen. Dit levert boeren en grondeigenaren niet alleen problemen op, maar biedt ook mogelijkheden. Zij konden concrete ideeën aanleveren om de toekomst van het platteland een positieve impuls te geven. Acht Brabantse winnaars kregen ieder 25.000 euro en deskundige begeleiding om de plannen verder uit te werken. 

Onder de winnaars bevonden zich Floribras Garden Plants en Architecten Buro Schoenmakers uit Zundert. Zij ontwikkelden een visie van een boerenerf waar educatie, recreatie, cultuurhistorie en duurzaam wonen samenkomen. De Walnoothoeve(n) en Eva Pfannes Ooze Architects vielen in de prijzen met hun SMAAKSTAAT. Dat is een programma dat gebieden op het platteland met stedelijke culturele instellingen verbindt.

De prijswinnaars. Foto: Brood en Spelen