AED gestolen in Rijsbergen

Afgelopen week is een van de AED’s gestolen van Stichting Zundert Hartveilig. De defibrillator van het merk Cardiac Science hing aan de Bredaseweg in Rijsbergen. Het apparaat is vermoedelijk tussen donderdag 5 en maandag 9 juli gestolen.

De dader heeft het sleutelkastje geforceerd en met de sleutel de kast geopend om de complete AED met toebehoren weg te nemen. Op dat moment was geen hulpvraag bekend. Door de diefstal komt de eerstehulpverlening met reanimatie in die omgeving in de problemen. Stichting Zundert Hartveilig kan gelukkig wel een leentoestel krijgen van de leverancier tot een nieuwe AED is aangeschaft. De stichting heeft aangifte gedaan van de diefstal en roept de dader op om de AED weer terug te hangen. Het serienummer wordt landelijk geregistreerd in de databank van gestolen AED’s.

Foto: Cardiac Science