Gemeente Moerdijk voert actie tegen mensensmokkel

De gemeente Moerdijk is een actie gestart tegen mensensmokkel. In de gemeente worden regelmatig economische vluchtelingen aangetroffen. Het gaat dan met name om Albanezen die op doorreis zijn naar Engeland. Op parkeerplaats Streepland langs de A16 bij Zevenbergschen Hoek en in de omgeving van het NS-station Lage Zwaluwe proberen zij in vrachtwagens te klimmen om zo de oversteek te maken.

De economische vluchtelingen snijden vrachtwagenzeilen kapot, veroorzaken rommel en geven mensen een onveilig gevoel. Maar vooral zijn er signalen dat de vluchtelingen slachtoffer zijn van mensensmokkel. Daarom wil de gemeente Moerdijk dit probleem een halt toe roepen. Zij werkt daarvoor samen met politie, Rijkswaterstaat, Koninklijke Marechaussee en het havenbedrijf Moerdijk. Woensdag is de gemeente begonnen met een flyeractie. Zij roept daarin vrachtwagenchauffeurs op om alert te zijn. De eerste flyer werd uitgedeeld door burgemeester Jac Klijs.

Burgemeester Jac Klijs overhandigt de eerste flyer aan een vrachtwagenchauffeur. Foto: gemeente Moerdijk