Accordeonist Juul Bouman weet het nu zeker: “Het is voorbij”

Accordeonist Juul Bouman uit Etten-Leur weet het na een gesprek met de gemeente Etten-Leur zeker: “Het is voorbij”. Dinsdag zat de muzikant op het gemeentehuis nadat hij afgelopen zaterdagmorgen was bekogeld met eieren. In het gesprek kwam de gemeente volgens Juul met aanvullende eisen, zo meldt hij op Facebook. 

De accordeonist zou een vergunning nodig hebben omdat hij met versterking zou spelen. Dat laatste spreekt Juul tegen. Als officiële straatmuzikant zou hij niet meer zijn pop Mickey Mouse en andere zaken mogen meenemen. Hem zouden vier plaatsen zijn aangewezen waarop hij in roulatie een half uur mag spelen. “Duidelijk is dat de straten waar de klagers wonen gepasseerd worden”, schrijft Juul. “Zij hebben gewonnen. Dus het is voorbij.” De muzikant vindt het vooral jammer voor KiKa, het goede doel waarvoor hij inmiddels bijna 7000 euro heeft opgehaald. Juul blijft wel spelen op braderieën als hij daarvoor toestemming heeft.

De gemeente Etten-Leur komt later dinsdagmiddag met een reactie.