Rennersveld Profronde van Zevenbergen compleet

Enkele dagen voor de start van de Profronde van Zevenbergen heeft de organisatie nog drie renners voor het omnium vastgelegd. Hierdoor staat een peloton aan de meet met onder andere vijf Tour de France-renners, vijf nationaliteiten en elf WorldTour-renners uit zes verschillende ploegen. 

Een van de bekendste namen is de Australiër Simon Gerrans. Net als Bram Tankink stopt hij na dit seizoen als profrenner. Gerrans won etappes in de Tour de France, Vuelta en Giro d’Italia. Ook schreef hij klassiekers op zijn naam. De Duitser Marcus Burghardt is eveneens van de partij. Burghardt reed maar liefst tien keer de Tour de France uit, waaronder dit jaar. In 2008 won hij een etappe. Iljo Keisse geniet vooral bekendheid als baanrenner. Hij boekte maar liefst 26 overwinningen in 6-daagsen en won diverse Europese titels.

Simon Gerrans. Foto: BMC Racingteam