Fort Sabina op de schop

Fort Sabina, gelegen tussen Willemstad en Heijningen gaat vanaf maandag op de schop. Dit om tegen het einde van dit jaar meer parkeergelegenheid te hebben. 

De parkeerplaats komt te liggen aan de Fortweg en zal plaats bieden aan honderd auto’s. Volgens de Gemeente Moerdijk is Fort Sabina gewoon bereikbaar voor bezoekers. Dit is nodig omdat aankomend en volgend weekend de Kunst & Cultuurroute in de gemeente plaatsvindt waar het fort ook aan deelneemt. Pas geleden zijn een uilenkast, vijf vleermuiskasten en twee muskasten opgehangen. Een aannemer maakt de botenloods, welke in verval is geraakt, in de tweede week van september wind- en waterdicht. De komende jaren wordt er door onder andere de gemeente Moerdijk, de provincie en de stichting FortSabina.nl vier miljoen euro besteedt om het fort op te knappen en er voor te zorgen dat men meer bezoekers krijgt op het fort. De parkeerplaats moet eind november in gebruik worden genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *