Haven Zevenbergen kost 3 miljoen meer dan gepland

De aanleg van de Zevenbergse haven gaat volgens de aannemerscombinatie  ruim € 3 miljoen meer kosten dan gepland. Dat blijkt uit het definitieve ontwerp dat de aannemerscombinatie heeft ingediend. De gemeente stelt als standpunt dat de aannemer zich zo veel mogelijk aan het bestaande contract en budget moet houden.

De afgelopen periode heeft het projectteam van de aannemerscombinatie Colijn/Rasenberg/Van den Herik en de gemeente het havenontwerp technisch uitgewerkt. Dit leidt tot een aantal nieuwe inzichten. Het gaat hierbij onder meer om het gebied tussen het Haveneind en de Kristallaan, waar allerlei obstakels in de bodem zitten. Verder vragen oude kademuren in de grond om een aangepaste damwandconstructie en aanvullend onderzoek naar niet-gesprongen explosieven. Het totale pakket aan aanpassingen dat de aannemer voorstelt, brengt ruim 3 miljoen aan extra kosten met zich mee. De gemeente is het niet eens met deze meerkosten, hoewel de gemeente het wel met veel dingen eens is. Wethouder Desiree Brummans  van de gemeente Moerdijk, hoopt dan ook dat de gemeente Moerdijk en de aannemerscombinatie er uit komen.

De haven zou 20 miljoen euro gaan kosten, waaraan de de provincies Noord-Brabant en Zeeland, het waterschap Brabantse Delta en het Rijk aan mee zouden betalen. De gemeente Moerdijk investeert zelf 2,8 miljoen euro in de herinrichting van de kades en de Markt en heeft de rol van opdrachtgever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *