Pulling-teams bereiden zich voor op seizoensfinale

Na vele wedstrijden door heel Nederland, komt het NTTO Grand National seizoen op zaterdag 8 september tot een climax in het Brabantse Alphen. Op zaterdag wordt het Nederlands Kampioenschap beslist voor de hoogste competitie van tractor pulling in Nederland en zondag (9 september)  wordt op dezelfde locatie het Europees Kampioenschap verreden waar in Zweden geen vergunning werd afgegeven vanwege de extreme droogte.

In de Pro Stock klasse maakt het Rocky Pulling team uit Hoeven kans op de Nederlandse titel. De tractor staat 4 punten voor op nummer twee Mud Patrol uit Alphen. Mocht Mud Patrol winnen, dan moet Barend Huijbregts met zijn Rocky in de top 3 eindigen om Nederlands Kampioen te worden. Als de machine heel blijft op zaterdag dan mag de machine op zondag nogmaals aanhaken voor een greep naar de Europese titel. In de Superstock klasse mag Van der waal Pulling team uit Etten-Leur op zondag de Europese titel prolongeren, die vorig jaar op magistrale wijze door Jeffrey van der Waal werd binnengesleept. Maximum Risk had een zo-zo seizoen en hoopt op zondag goed voor de dag te komen en de titel wederom te pakken te krijgen. Voor de Grand National zit het kampioenschap in de Superstock er niet meer in. Volgens de startlijsten van de NTTO staat in de Light Modified I, ook Woody Woodpecker van Ron Nuiten uit Rijsbergen weer op de baan. Deze machine liep grote schade op tijdens het proefdraaien voor de eerste EuroCup wedstrijd eerder dit seizoen in Zweden.

Tevens rijdt in Alphen ook de andere sectie van de NTTO, namelijk de National sectie. In de Light Modified is Asterix na het missen van twee wedstrijden weer terug op de baan na de schade die ontstond in Aagtekerke en Edewecht (D). Het hondje en kameraad van Asterix, Idéfix en O’Blixum (verbastering van Obelix) rijden tevens hun een-na-laatste wedstrijd in Alphen.
De laatste wedstrijd voor National en Farmstock is op 22 en 23 september in Halsteren. Ons West Brabant TV brengt beide wedstrijden in beeld in het programma Pulling Update.

Voorbereidingen op de twee kleibanen in het Brabantse Alphen.
Foto: Rocky Pulling team, 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *