Studenten aan de slag voor toekomstbestendige gemeenten

Robotisering, energietransitie, de circulaire economie: het is maar een greep uit de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Wat betekenen die trends voor de gemeenten Breda, Oosterhout, Etten-Leur, Moerdijk en hun bedrijventerreinen?

Samen sterker en completer, dat is de gedachte achter de samenwerking van Moerdijk, Breda, Oosterhout en Etten-Leur. De vier gemeenten hebben elk een sterke economische positie en een gouden ligging aan de A16. Samen zijn de gemeenten goed voor 167.000 banen, wat bijna goed is voor een derde van de werkgelegenheid in West- en Midden-Brabant. Door de sterkste punten te bundelen, zorgt men voor een nog sterkere regio. Daarvan profiteert uiteindelijk iedereen. 20 studenten gaan aan de slag met een bedrijventerrein uit iedere gemeente en het
Havenkwartier in Breda.  De studenten gaan functies als wonen, werken, recreëren en innovatieve mobiliteit in samenhang onderzoeken. Dat resulteert in voorstellen die de leefbaarheid, bereikbaarheid en aantrekkelijkheid van de regio vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *