Pulling teams in Alphen (N-Br.) – zaterdag

De tractor pulling teams uit de Grand National hebben hun laatste wedstrijd gereden in het Brabantse Alphen. Morgen (zondag 9 september) rijden het Rocky team uit Hoeven en Maximum Risk uit Etten-Leur, in hun klassen mee voor de Europese Titel. Hieronder de uitslagen van de laatste wedstrijd met een kort verslag per klasse.

Pro Stock (Grand National) – Rocky uit Hoeven.

Barend Huijbregts mocht als achtste aanhaken in een zindere finalewedstrijd in de Pro Stock. Barend liet de sleepwagen wegzetten op links van de baan en dit resulteerde in een full pull. Helaas door een veertje van één euro, kon Rocky uit Hoeven niet meer terugkomen. Hierdoor eindigde de machine op een zesde plaats en gingen de rekenmachines op hol en werd het klassement teruggekeken. Hieruit bleek dat ondanks het gelijke aantal in punten, Rocky, Nederlands Kampioen Pro Stock  werd in de NTTO Grand National.

Superstock (Grand National) – Maximum Risk uit Etten-Leur

Rob van der Waal uit Etten-Leur sloot het seizoen af met 37 centimeter en een kapotte koppeling. Het team zal weinig nachtrust hebben om fris aan de start te staan om de Europese titel te verdedigen op de zondag in Alphen.

1
2
3
4
5

Light Modified (National) – Asterix uit Fijnaart

Henk Endepoel ziet seizoen 2018 het liefste als vergeten. Na de schade die al in Aagtekerke gereden werd en in Edewecht (D) pas naar buiten kwam, heeft het team twee wedstrijden gemist. De een-na-laatste wedstrijd in Alphen zat het team ook niet mee. Na een hobbelige start begon de machine te bokken en brak rond 65 meter uit de baan en ging Henk met Asterix buiten de baan.

Light Compact Diesel (National) – Idefix en O’Blixum uit Heijningen

1 Tiny Rascal
2 Topspin
3 Idefix
4
5

Light Modified (Grand National) – Woody Woodpecker uit Rijsbergen

Ron Nuiten uit Rijsbergen was aanwezig na een jaar met veel problemen in en rond de schuur. In Alphen maakte de Light Modified een comeback waar menig tractorpulling liefhebber van smult. De Rijsbergenaar reed de Limburgse Rocket Science uit de finale maar startte niet meer voor de finale.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *