Brabant steunt Van Gogh Galerie & Gastatelier met 70.000 euro

De provincie Noord-Brabant ondersteunt tien culturele instellingen met een subsidie. Dat geld moet startende cultuurmakers een serieuze kans bieden om door te groeien naar een rijkssubsidie. 

Een van de tien instellingen die een Brabantse subsidie krijgen is Van Gogh Galerie & Gastatelier in Zundert. Dit initiatief ontvangt 70.000 euro, De voormalige kosterswoning naast het gereformeerde kerkje in Zundert is gerenoveerd en uitgebreid met een nieuw atelier. Woning en atelier bieden onderdak aan kunstenaars die hier periodiek wonen, werken en exposeren om zo in de voetsporen van Vincent van Gogh te treden. De vader van Van Gogh was jarenlang dominee van het gereformeerde kerkje.

Van Gogh Galerie & Gastatelier. Foto: Oomen Architecten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *