Regenboogvlag wappert in gemeenten

Vandaag, 11 oktober, is het Coming Out Day. Daarop wordt jaarlijks aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender openlijk uitkomt voor zijn of haar seksuele voorkeur. Op diverse plaatsen in het land wordt de regenboogvlag gehesen. 

Dat gebeurt ook in onze streek. Sinds donderdagmorgen vroeg wappert de vlag op of voor de gemeentehuizen in Zevenbergen, Zundert en Etten-Leur. In Etten-Leur hangt de vlag niet alleen in top bij het stadskantoor, maar ook aan het oude raadhuis op de Markt. Donderdagmiddag vertelt burgemeester Miranda de Vries om 15.00 uur op het bordes van het oude raadhuis waarom zij het belangrijk vindt om stil te staan bij Coming Out Day.

De regenboogvlag op het dak van het gemeentehuis in Zevenbergen. Foto: gemeente Moerdijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *