Aanleg nieuwe begraafplaats Zevenbergen 970.000 euro duurder

Gepubliceerd: dinsdag 05 november 2019 20:34
De aanleg van de nieuwe begraafplaats in Zevenbergen kost de gemeente Moerdijk ruim 970.000 euro meer dan eerst was afgesproken. Een keiharde les, dat is de conclusie van het college over het onderzoek naar de kredietoverschrijding bij de aanleg van de nieuwe begraafplaats.
Eind 2018 kwamen de eerste signalen over een mogelijke kredietoverschrijding. Nadat het college van B & W hierover eind januari werd geïnformeerd, volgde een intern onderzoek. Aanvullend hierop kreeg een extern bureau begin maart 2019 opdracht om onderzoek te doen. Begin september leverde het bureau het rapport op.

Het college van B & W van de gemeente Moerdijk had de gemeenteraad om extra krediet moeten vragen. Op 5 november heeft het college verantwoording afgelegd aan de gemeenteraad.

Ondanks de kredietoverschrijding is met de opening van de begraafplaats aan de Klundertseweg een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Het is een prachtige begraafplaats, met voldoende capaciteit en goede faciliteiten voor de komende decennia.