Aflevering 1: Pools restaurant in Zundert

Koken bij ons

Gepubliceerd: zaterdag 25 april 2020 14:05

In deze aflevering gaat Kees Jochems koken bij Przyjaciele, een traditioneel Pools restaurant in Zundert. Samen met Piotter Jamroz bereidt hij bigos, een schotel met verschillende soorten vlees en zuurkool en witte kool.

Bijou van der Borst bezoekt een Europese supermarkt in Zundert waar je de ingrediƫnten voor dit recept kan vinden. In zijn winkel vertelt eigenaar Samal Ali Hama over de verschillende soorten worst die worden gebruikt in bigos recepten.

Dit gerecht zelf maken thuis?
Zie hieronder een lijst met de benodigdheden:

Benodigdheden:

Voor 10 personen

Vlees

  • 300 gram spekblokjes gerookt
  • 750 gram kielbasa (poolse worst)
  • 750 gram varkensvlees

Groentemix

  • 4 teentjes knoflook
  • 500 gram zuurkool
  • 675 gram witte kool
  • 200 gram champignons
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 100 gram wortelsliert

Kruidenmix

  • 2 blaadjes laurier
  • 1 tl marjolein
  • 1 el peperkorrel
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 2 el aromaat
  • 2 runderbouillon blokjes

Roeren en klaar is kees


Gerelateerd nieuws
Aflevering 4: Indonesisch restaurant in Etten-Leur
Aflevering 4: Indonesisch restaurant in Etten-Leur
donderdag 14 mei 2020 19:15
Deze aflevering gaat Kees Jochems koken bij Rumah Dani, een Indonesisch restaurant in Etten-Leur. Samen met chefkok Daniel Lagarde bereidt hij een speciaal Indonesisch gerecht. Bijzonder is dat het r...
Aflevering 3: Italiaans restaurant in Rijsbergen
Aflevering 3: Italiaans restaurant in Rijsbergen
donderdag 14 mei 2020 18:59
Deze aflevering gaat Kees Jochems koken bij Il Gattopardo, een Italiaans restaurant in Rijsbergen. Samen met chefkok Salvatoro Randazzo bereidt hij een temperamentvol Siciliaans gerecht met sardientj...
Aflevering 2: Grieks restaurant in Zevenbergen
Aflevering 2: Grieks restaurant in Zevenbergen
zaterdag 25 april 2020 14:09
In deze aflevering gaat Kees Jochems koken bij Nieuw Olympia, een traditioneel Grieks restaurant in Zevenbergen. Samen met Jiannis Tsolakaki bereidt hij moussaka, een ovenschotel met gehakt, aardappe...
Aflevering 1: Pools restaurant in Zundert
Aflevering 1: Pools restaurant in Zundert
zaterdag 25 april 2020 14:05
In deze aflevering gaat Kees Jochems koken bij Przyjaciele, een traditioneel Pools restaurant in Zundert. Samen met Piotter Jamroz bereidt hij bigos, een schotel met verschillende soorten vlees en zu...
Meer Koken bij ons