Aflevering 2: Grieks restaurant in Zevenbergen

Koken bij ons

Gepubliceerd: zaterdag 25 april 2020 14:09

In deze aflevering gaat Kees Jochems koken bij Nieuw Olympia, een traditioneel Grieks restaurant in Zevenbergen. Samen met Jiannis Tsolakaki bereidt hij moussaka, een ovenschotel met gehakt, aardappels, aubergines en courgette.

Bijou van der Borst bezoekt aubergineteler Ben Groenewegen van Greenbrothers in Zevenbergen. In zijn kas, zo groot als ongeveer 22 voetbalvelden, vertelt Ben hoe aubergines geteeld worden. Daar weet hij alles van want hij teelt ongeveer 6 miljoen kilo van deze groente per jaar. Opvallend is dat Nederlanders gemiddeld maar één aubergine per jaar eten.

Dit gerecht zelf maken thuis?
Zie hieronder een lijst met de benodigdheden:

Benodigdheden:

  • 12 st. aardappelen
  • 6 aubergine
  • 6 courgette
  • 4,5 kg gehaket (kalfs of halfomhalf)

In het gehakt: 

  • peper, origano, 4 kaneelstokjes, 4 laurierbladeren
  • witte wijn
  • gepelde tomaat

Besamelsaus

  • 4 L melk
  • zout, kaneel, nootmuskaat, boter en meel

Aan het eind geraspte kaas op de besamel


Gerelateerd nieuws
Aflevering 4: Indonesisch restaurant in Etten-Leur
Aflevering 4: Indonesisch restaurant in Etten-Leur
donderdag 14 mei 2020 19:15
Deze aflevering gaat Kees Jochems koken bij Rumah Dani, een Indonesisch restaurant in Etten-Leur. Samen met chefkok Daniel Lagarde bereidt hij een speciaal Indonesisch gerecht. Bijzonder is dat het r...
Aflevering 3: Italiaans restaurant in Rijsbergen
Aflevering 3: Italiaans restaurant in Rijsbergen
donderdag 14 mei 2020 18:59
Deze aflevering gaat Kees Jochems koken bij Il Gattopardo, een Italiaans restaurant in Rijsbergen. Samen met chefkok Salvatoro Randazzo bereidt hij een temperamentvol Siciliaans gerecht met sardientj...
Aflevering 2: Grieks restaurant in Zevenbergen
Aflevering 2: Grieks restaurant in Zevenbergen
zaterdag 25 april 2020 14:09
In deze aflevering gaat Kees Jochems koken bij Nieuw Olympia, een traditioneel Grieks restaurant in Zevenbergen. Samen met Jiannis Tsolakaki bereidt hij moussaka, een ovenschotel met gehakt, aardappe...
Aflevering 1: Pools restaurant in Zundert
Aflevering 1: Pools restaurant in Zundert
zaterdag 25 april 2020 14:05
In deze aflevering gaat Kees Jochems koken bij Przyjaciele, een traditioneel Pools restaurant in Zundert. Samen met Piotter Jamroz bereidt hij bigos, een schotel met verschillende soorten vlees en zu...
Meer Koken bij ons