Aflevering 4: Indonesisch restaurant in Etten-Leur

Koken bij ons

Gepubliceerd: donderdag 14 mei 2020 19:15

Deze aflevering gaat Kees Jochems koken bij Rumah Dani, een Indonesisch restaurant in Etten-Leur. Samen met chefkok Daniel Lagarde bereidt hij een speciaal Indonesisch gerecht. Bijzonder is dat het recept afkomstig is van Dani’s oma die op Java woonde. Het gerecht bevat garnaaltjes, peteh boontjes en tahoe.

Bijou van der Borst gaat langs bij een kruidenkweker in Etten-Leur die onder andere basilicum kweekt. Daar laat Christ Monden, eigenaar van De Kruidenaer, zien hoe basilicum wordt geweekt van zaadje tot plantje.

Dit gerecht zelf maken thuis?
Zie hieronder een lijst met de benodigdheden:

Benodigdheden:

  • 500gr Gepelde garnalen
  • 100gr Petehbonen
  • 200gr Tahoe
  • 1 Sjalot
  • 3 teentjes Knoflook
  • Lepeltje Tomatenpuree
  • 4 Kemirinootjes
  • 10gr Laos
  • 10gr Sereh
  • 1 klein blaadje Daun Salam
  • 2 blaadjes Daun Djeroek Peroet
  • 1 rode peper 
  • Scheutje Cocoscreme
  • Bouillonblokje
  • Water
  • Suiker
  • Olie
  • Zetmeel 

Gerelateerd nieuws
Aflevering 4: Indonesisch restaurant in Etten-Leur
Aflevering 4: Indonesisch restaurant in Etten-Leur
donderdag 14 mei 2020 19:15
Deze aflevering gaat Kees Jochems koken bij Rumah Dani, een Indonesisch restaurant in Etten-Leur. Samen met chefkok Daniel Lagarde bereidt hij een speciaal Indonesisch gerecht. Bijzonder is dat het r...
Aflevering 3: Italiaans restaurant in Rijsbergen
Aflevering 3: Italiaans restaurant in Rijsbergen
donderdag 14 mei 2020 18:59
Deze aflevering gaat Kees Jochems koken bij Il Gattopardo, een Italiaans restaurant in Rijsbergen. Samen met chefkok Salvatoro Randazzo bereidt hij een temperamentvol Siciliaans gerecht met sardientj...
Aflevering 2: Grieks restaurant in Zevenbergen
Aflevering 2: Grieks restaurant in Zevenbergen
zaterdag 25 april 2020 14:09
In deze aflevering gaat Kees Jochems koken bij Nieuw Olympia, een traditioneel Grieks restaurant in Zevenbergen. Samen met Jiannis Tsolakaki bereidt hij moussaka, een ovenschotel met gehakt, aardappe...
Aflevering 1: Pools restaurant in Zundert
Aflevering 1: Pools restaurant in Zundert
zaterdag 25 april 2020 14:05
In deze aflevering gaat Kees Jochems koken bij Przyjaciele, een traditioneel Pools restaurant in Zundert. Samen met Piotter Jamroz bereidt hij bigos, een schotel met verschillende soorten vlees en zu...
Meer Koken bij ons