Burgemeester Miranda de Vries van Etten-Leur stopt, en stapt over naar de zorg

Gepubliceerd: donderdag 06 oktober 2022 11:41

De gemeente Etten-Leur moet op zoek naar een nieuwe burgemeester. Miranda de Vries stopt namelijk per 1 januari als burgemeester. Ze stapt over naar de zorg, waar ze als vorzitter van de Raad van Bestuur van Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) verder gaat. 

De ZGEM is een zorginstelling die actief is op het gebied van ouderenzorg, in de regio Midden en Noordoost Brabant. “Het was een heel moeilijk en dubbel besluit”, schrijft de burgemeester. “Aan de ene kant volg ik mijn hart, en aan de andere kant neem ik straks afscheid met pijn in mijn hart.” 

Uitdaging van de toekomst 

In de coronatijd leerde de Vries via het Regionaal Overleg over Niet Acute Zorg (RONAZ) de ouderenzorg kennen. In de Raad van Toezicht van tanteLouise, een zorginstelling in Bergen op Zoom en omstreken, zag ze de uitdaging van de toekomst.  

Toen ze de vacature zag bij ZGEM, besloot ze de sprong te wagen. “De ouderenzorg gaat spannende tijden tegemoet. Daar wil ik graag aan bijdragen.” Het werkgebied ligt dan wel buiten Etten-Leur, maar plannen om te verhuizen zijn er niet. “Het is en blijft een hele mooie gemeente waar ik heel trots op ben. En waar ik de komende tijd nog keihard voor blijf werken.” 

Balans 

“Ik ben nu elf jaar burgemeester”, vervolgt de Vies. “Waarvan bijna vijf jaar in Etten-Leur. Ik heb alle Etten-Leurenaren even lief, en burgemeester ben je echt 24/7. Daar kan ik in mijn nieuwe rol iets meer balans in aanbrengen.” 

Geschreven door: Anne van Egeraat

Foto: Peter van Trijen