Buurtschap Klein-Zundertse Heikant winnaar van het grootste corso ter wereld

Door: Hans-Jorg van Broekhoven

Gepubliceerd: maandag 05 september 2022 12:15

Na twee jaar onderbreking vanwege corona, trok op de eerste zondag van september 2022 weer een indrukwekkend corso door de Zundertse straten. Geheel zoals publiek, bouwers en organisatie dit het liefste zien. Er was dan ook flink uitgepakt door de deelnemers, veel wagens waren nog imposanter dan voorheen en ook het aantal figuranten brak records. Grote winnaar werd buurtschap Klein-Zundertse Heikant, met hun wagen Freeland Festival.

Zelf spreekt de tevreden organisatie van “een overweldigende optocht”, met maar één ‘stop moment’. Dat was voor de winnaar, die mocht stilhouden op de corsoboulevard om de eerste prijs in ontvangst nemen. De buurtschappen Helpt-Elkander en Klein-Zundert kregen respectievelijk de tweede en derde prijs uitgereikt.

Emoties

Zoals altijd was het weer een intensieve dag voor de bouwers. Die trokken zondagmorgen vroeg hun corsowagens naar het tentoonstellingsterrein, zodat de vakjury de creaties alvast kon bekijken. De optocht startte om half twee en dat was voor velen een aangrijpend moment.

Een jaar helemaal niets, gevolgd door het alternatieve programma van vorig jaar, het had duidelijk indruk gemaakt. Het zorgde er ook voor dat zowel deelnemers als toeschouwers enorm genoten van de indrukwekkende stoet aan creaties. Bij de tweede doorkomst op de corsoboulevard bleek de Zundertse jubel van 2022 voor buurtschap Klein-Zundertse Heikant. Burgemeester Joyce Vermue heeft daar de prijzen overhandigd.

Nagenieten

Voor wie op zondagavond 4 september en maandag 5 september nogmaals of alsnog wilde genieten van de wagens zijn deze op het tentoonstellingsterrein geplaatst. De volledige uitslag, klassering en foto’s van de stoet zijn online terug te vinden: www.corsozundert.nl/ons-corso/uitslag-2022

Foto's: Erwin Martens