https://www.rtppastigacor88.com/http://enfermeriadermatologica.org/slot777/http://e-journal.sastra-unes.com/slot-gacor/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot-gacor/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot-deposit-pulsa/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot-deposit-dana/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot88/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot777/https://www.viagsite.com/https://www.rtpauroratoto1.com/https://enfermeriadermatologica.org/judi-bola/http://vcresearchforms.berkeley.edu/vh_iis/slot-gacor/https://agronews.com/slot-gacor/index.htmlhttps://www.doutoresdoexcel.com.br/slot-gacor/http://www.shanlaxjournals.in/slot-gacor/https://www.dispuig.com/slot-gacor/http://www.woconf.com/slot-gacor/https://www.rtpbetshelter.com/http://www.bodhijournals.com/slot-gacor/https://sdbagl.org/slot-gacor/https://www.baysa.com.mx/slot-pulsa/https://suzannetoro.com/wp-content/slot-gacor/https://www.mousaik.com/slot-gacor/https://www.mathos.unios.hr/slot-deposit-pulsa/https://sealmaster.net/slot-deposit-pulsa/https://moebel-made-in-germany.de/slot-deposit-pulsa/https://diffsonline.com/slot-deposit-pulsa/https://ediciones.uautonoma.cl/slot-deposit-pulsa/https://literaturadecordel.ccsa.ufpb.br/slot-gacor/http://sj.epomen.ru/slot-gacor/https://jpgl.apsl.edu.pl/public/journals/1/slot-gacor/https://www.splayce.eu/slot-deposit-pulsa-tanpa-potongan/http://rebej.abejor.org.br/public/journals/1/slot-deposit-dana/https://maraphones.com/slot-gacor/http://gmod.wsu.edu/Suaedoideae/slot-gacor/https://www.pastigacor88.org/https://omnipacgroup.com/slot-gacor/https://biomedicineonline.org/slot-gacor/https://biomedicineonline.org/slot-deposit-dana/https://biomedicineonline.org/slot-deposit-pulsa/https://biomedicineonline.org/slot88/https://biomedicineonline.org/slot777/https://biomedicineonline.org/slot99/ Dorpspomp weer terug op Markt in Oud Gastel - Ons West Brabant

Dorpspomp weer terug op Markt in Oud Gastel

Gepubliceerd: maandag 27 juni 2022 15:08

De gerestaureerde dorpspomp is maandagochtend weer teruggeplaatst op de Markt in Oud Gastel. Burgemeester Bernd Roks en wethouder Thomas Melisse waren hierbij aanwezig. Dorpendichter Elly Schepers-Corstjens schreef een gedicht over de dorpspomp en droeg dit voor.

Tijdens de restauratie van de pomp is een tijdcapsule uit 1985 gevonden. Na overleg met de Heemkundekring is de capsule ongeopend en, samen met een gedicht en een oorkonde, in een nieuwe tijdscapsule geplaatst. De oorkonde is ondertekend door burgemeester Roks, wethouder Melisse, Johan Wagenmakers van de Samenstichting Oud Gastel, Karel Bartelen van Heemkundekring ‘Het Land van Gastel’ en dorpendichter Schepers-Corstjens.

Trots

Wethouder Melisse is trots op het eindresultaat. ‘’Het toevoegen van de nieuwe tijdcapsule bij het opnieuw in gebruik nemen van de dorpspomp, is een symbool dat de Markt als historisch hart van Oud Gastel nu af is.’’

De pomp is gerenoveerd dor Nico van Eeten van Erfgoed-Beleving. Over een paar weken, na het afmonteren en testen, kan er weer water getapt worden. Ook is er een waterspeelelement rondom de pomp aangebracht.