Elles (18) staat in de finale van Miss Beauty of Noord-Brabant 2023

Gepubliceerd: donderdag 10 november 2022 09:21

De achttienjarige Elles Mollema uit Willemstad heeft op haar jonge leeftijd al een doel: jongeren motiveren om hun dromen te volgen. Dat doet ze door haar eigen droom na te jagen, ze is namelijk finalist van Miss Beauty of Noord-Brabant 2023. “Het is zo geweldig om mee te doen.”

Uit ruim honderd aanmeldingen zijn er twintig finalisten gekozen voor de missverkiezing Miss Beauty of Noord-Brabant 2023. Samen met negentien andere meiden, strijdt Elles op 11 februari om de titel in theater De Maagd in Bergen op Zoom. “Ik had dit echt niet verwacht, er liepen zoveel mooie meiden rond”, vertelt Elles.

Vriendinnen voor het leven

Maar toch is ze gekozen, en nu is het hard oefenen tot de grote dag. “We hebben meerdere oefendagen, waarop we klaargestoomd worden tot de officiële verkiezing.” Zaterdag 12 november is de eerste oefendag. “We komen dan bij elkaar voor een fotoshoot, maar er zijn ook dagen waarop we bijvoorbeeld bootcampen om onderling onze band te versterken.”

Ondanks dat de andere finalisten zijn, hangt er geen vervelende sfeer onder de meiden. “Je maakt hier juist vriendinnen voor het leven”, licht Elles toe. “We kunnen echt onszelf bij elkaar zijn. Aan het einde van de rit zijn we goede vriendinnen en een echt team.”

Miss Earth

Miss Beauty of Noord-Brabant is onderdeel van Miss Beauty of Nederland, wat weer het opstapje is voor Miss Earth. Als Elles 11 februari gekroond wordt als winnares van Brabant, gaat ze door voor de Nederlandse titel. “En als ik die win, dan ga ik door naar Miss Earth!” Ook zamelen de deelnemers van de missverkiezing geld in voor een goed doel. Dit jaar is dat de LINDA.foundation.

Voorbeeld

Elles hoopt met haar deelname een voorbeeld te zijn voor andere jonge meiden. “Iedereen heeft dromen, ik hoop hiermee te laten zien dat je die moet najagen.” Daarnaast hoopt de miss-finaliste bewustwording te creëren voor afvalreductie. “Ik studeer Leisure & Event Management, en zie dat er ontzettend veel afval geproduceerd wordt tijdens de op- en afbouw van bijvoorbeeld festivals. Dat vind ik zo zonde”

En nu is het nog een paar maanden hard oefenen en vooral genieten. “Het is zo ontzettend leuk en gezellig. Ik hoop een mooie actie neer te kunnen zetten voor LIINDA.foundation en natuurlijk mijn doelen te kunnen bereiken.”

Geschreven door Anne van Egeraat