Files A16 zorgen voor extra sluiperkeer Zevenbergschen Hoek

Gepubliceerd: dinsdag 29 oktober 2019 15:36
Files op de A16 zorgen voor extra sluipverkeer in Zevenbergschen Hoek. Dat blijkt uit controles die de afgelopen andere halve week zijn gehouden. Ook de komende tijd worden er controles gehouden. De eerste resultaten van deze controle laten zien dat het aantal auto’s alleen fors hoger is bij een file op de A16.
Files op de A16 zorgen voor extra sluipverkeer in Zevenbergschen Hoek. Dat blijkt uit controles die de afgelopen andere halve week zijn gehouden. Ook de komende tijd worden er nog controles gehouden. De eerste resultaten van deze controle laten zien dat het aantal auto’s alleen fors hoger is bij een file op de A16.

De gemeente Moerdijk houdt een verkeersonderzoek om meer inzicht te krijgen in sluipverkeer en vrachtwagenproblematiek in de gemeente Moerdijk. In Zevenbergschen Hoek zijn er eerder deze maand camera’s geplaatst voor het monitoren van vrachtverkeer dat via de Hoofdstraat naar het industrieterrein Bloemendaalse Zeedijk rijdt.

De officiële resultaten van dit onderzoek worden bekend gemaakt in December. Uiteindelijk moet dit onderzoek meer inzicht geven in het probleem en leiden tot een pakket aan maatregelen om de ervaren overlast verder te beperken.