Geen deelscooters, maar een deelauto in de gemeente Zundert

Gepubliceerd: vrijdag 29 juli 2022 14:29

In de gemeente Zundert staat sinds vrijdag een deelauto van Greenwheels. De gemeente hoopt met de deelauto het aantal autobezitters wat terug te dringen én vervoer te bieden aan mensen die geen auto kunnen aanschaffen.

De rode Volkswagen Up staat op het Oranjeplein en kan via de app of website van Greenwheels worden gereserveerd. Gebruikers kunnen, afhankelijk van het verwachte gebruik, selecteren of ze de auto soms, regelmatig of vaak willen gebruiken. Met de app of met een OV-chipkaart kan de auto geopend worden.

Het is de bedoeling dat door de deelauto minder mensen hun eigen auto pakken. En dat blijkt te werken. Onderzoek van Goudappel Coffeng toont aan dat een deelauto ongeveer 24 gebruikers heeft. Daardoor zijn er gemiddeld elf auto’s minder op straat.

De gemeente Zundert is blij met de deelauto. “Het aanbieden van deelmobiliteit is één van onze speerpunten uit het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan”, stelt wethouder Ralph Bogers. “Mensen die geen auto kunnen aanschaffen, of weinig gebruik maken van een auto, kunnen hierdoor toch gebruik maken van een auto.”

https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/