Gemeente Zundert krijgt eigen afhaalpunt van Voedselbank Etten-Leur

Gepubliceerd: maandag 07 november 2022 11:37

Inwoners van de gemeente Zundert die gebruik maken van de hulp van de voedselbank uit Etten-Leur, kunnen vanaf 3 november terecht in hun eigen gemeente. Zo hoeft er niet meer afgereisd te worden naar Etten-Leur, en verlaagt het in die gemeente weer de druk op hun afgiftepunt. 

Steeds meer gezinnen maken gebruik van de voedselbank. Daarom besloot de gemeente Zundert om een eigen afhaalpunt te openen. Het afhaalpunt is wel onderdeel van de voedselbank in Etten-Leur. De locatie in Etten-Leur kampt al langer met huisvestingsproblemen, een probleem wat waarschijnlijk alleen nog maar gaat toenemen. "Door de samenwerking met de gemeente Zundert krijgen we in ieder geval iets meer lucht op onze uitgiftedagen", schrijft Thomas Chaulet van Stichting Voedselbank Etten-Leur.

Het nieuwe uitgiftepunt is aan het Nassauplein in Zundert, en is geopend op donderdagen tussen half twee en half drie 's middags. "Ik ben blij dat onze inwoners vanaf nu gewoon in Zundert terecht kunnen", verklaart wethouder Twan Zopfi. 

Inwoners die zich aan willen melden bij de Voedselbank, kunnen dat nog steeds doen via de website van Voedselbank Etten-Leur

Geschreven door Anne van Egeraat

Foto: Gemeente Zundert