Gi-ga-groen! De Kinderboekenweek leert kinderen in Etten-Leur over de natuur

Gepubliceerd: donderdag 29 september 2022 15:05

Knutselen, een insectenhuis bouwen en een muzikale voorstelling. Allemaal in het teken van groen. Cultuurhuis De Nobelaer in Etten-Leur organiseert van 5 tot 16 oktober allerlei activiteiten die te maken hebben met het Kinderboekenweekthema: Gi-ga-groen!

De start van de Kinderboekenweek wordt op woensdag 5 oktober afgetrapt met een opening die volledig in het teken staat van de natuur en buitenleven. Na de opening kunnen kinderen van 6 jaar aan de slag met een knutselactiviteit, verzorgt door docente Kinderatelier, Charlotte Maas.

Insectenhotels

Op zaterdag 8 oktober kunnen zowel volwassenen als kinderen vanaf acht jaar zelf aan de slag. Er worden dan insectenhotels gemaakt. Aansluitend is er een muzikale voorstelling, genaamd Gi-ga-groen.

Mediaproeverij

Beide vrijdagen, 7 en 14 oktober, kunnen ouders met peuters naar de Mediaproeverij. Hier zijn spelmaterialen, apps, boekjes en filmpjes te zien die aansluiten op het thema van de Kinderboekenweek.

Speurneuzen

Speurneuzen van zes tot twaalf jaar kunnen zaterdag 15 oktober meedoen aan een Natuurspeurtocht, en ouders en oudere kinderen kunnen een Natuurfotoworkshop volgen. Op die dag wordt ook de Kinderboekenweek afgesloten.

Aanmelden voor de activiteiten is verplicht via de website.

Geschreven door: Anne van Egeraat

Foto: Maikel Thijssen Photography