Graf in Zundert geopend om lichaam te identificeren

Gepubliceerd: dinsdag 26 juli 2022 10:03

Specialisten van de politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) hebben maandagmiddag een graf op de begraafplaats aan de Molenstraat in Zundert geopend. Het doel van de opgraving is om de overleden persoon te identificeren.

Volgens de politie ging het om iemand die tussen 1975 en 1985 was gevonden aan de Waaijenberg, in het buitengebied van Zundert. Van een misdrijf was destijds geen sprake. Maar de persoon is nooit geïdentificeerd en is destijds begraven in een naamloos graf. De hele middag is er onderzoek gedaan, maar zonder resultaat. Op de plek waar men dacht dat het lichaam lag, is deze niet aangetroffen.

Maandag werd er ook een graf op de begraafplaats aan de Dorpsstraat in Huijbergen geopend. Daar zijn wel stoffelijke resten gevonden. Het NFI zal verder onderzoek doen.

Wet is aangepast

Omdat de wet op lijkbezorging is aangepast, moet de politie onbekende doden proberen te identificeren. Dat gebeurt aan de hand van de DNA-materiaal. Dat wordt vergeleken met DNA-materiaal in de DNA-databank voor Vermiste Personen.

Foto: Robert Hoetink/Shutterstock

 

https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/