Groen-Licht certificaat voor kinderdagverblijf ‘t Speeltreintje

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 18:34
Kinderdagverblijf ‘t Speeltreintje in Etten-Leur krijgt dinsdag het Groen-Licht certificaat uitgereikt. Zij ontvangen dit certificaat voor hun inzet voor de verkeersveiligheid van jonge kinderen in Etten-Leur.
Het team van het kinderdagverblijf ‘t Speeltreintje werkt samen met de kinderen en de ouders structureel aan verkeersveiligheid en verkeersopvoeding.

De gemeente Etten-Leur zet in op verkeersveiligheid. Ook voor de jongste inwoners. Kinderen van 0-4 jaar pikken juist ongemerkt veel op over verkeersregels en gedrag in het verkeer. Op jonge leeftijd zijn ze gevoelig voor het ontwikkelen van routines. Het is daarom goed om al met jonge kinderen en hun ouders aan de slag te gaan met het thema verkeer.

Keurmerk Groen Licht! Is door Edux Onderwijspartners ontwikkeld speciaal voor de jongste verkeersdeelnemers (0-4 jaar). Dit verkeerskeurmerk zorgt voor borging en verbreding van het verkeersthema bij jonge kinderen op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Ook zorgt het voor een goede basis voordat de kinderen naar school gaan, en bevordert het de samenwerking tussen kinderopvang en basisscholen. Etten-Leur is een van de twaalf gemeenten in Brabant die hieraan meedoet.