Halderbergse burgemeester Jobke Vonk-Vedder per direct gestopt

Gepubliceerd: woensdag 27 november 2019 16:59
Burgemeester Jobke Vonk-Vedder is per direct gestopt als burgemeester van de gemeente Haldeerberge. In een verklaring stelt Jobke Vonk-Vedder: “ Bijna drie jaar ben ik met hart en ziel burgemeester van deze mooie gemeente. Echter heb ik tot mijn verdriet moeten besluiten vanwege mijn gezondheid en gezin in combinatie met de hoge werkdruk het ambt als burgemeester per direct neer te leggen. In overleg met de Commissaris van de Koning heeft ze gevraagd Zijne Majesteit de Koning eervol te ontheffen uit het ambt van burgemeester van Halderberge.
Direct vanaf het begin van het burgemeesterschap in Halderberge is ze door veel inwoners en organisaties hartelijk ontvangen. Dat gevoel heeft ze tot op deze dag nog steeds. Hier ontleen ze veel energie aan. Halderberge verdient een burgemeester die zich vol overgave blijft inzetten voor de vijf kernen en de mooie initiatieven die deze mooie landelijke gemeente rijk is. Ik kan dat helaas persoonlijk niet meer waarmaken.

Het college van de gemeente Halderberge betreurt het dat onze burgemeester het besluit heeft genomen te stoppen als burgemeester van Halderberge vanwege haar gezondheid in combinatie met de hoge werkdruk die het burgemeesterschap met zich meebrengt. Zij respecteren haar besluit en hebben waardering voor de wijze waarop zij zich drie jaar lang als burgemeester heeft ingezet voor de inwoners, bedrijven en instanties van Halderberge.

Zolang er nog geen waarnemend burgemeester is, neemt Thomas Melisse, als loco burgemeester de taken van Jobke Vonk-Vedder over.