Integrale controles in onze regio

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 14:42
Deze week werden er o.a. in onze regio integrale controles gehouden waar samengewerkt werd door gemeenten, Politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland om de veiligheid en leefbaarheid te bewaken. Het is een taak van de overheid, om een erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt.

Maandag 20 januari

Er werd een jachtgeweer, munitie, GHB, Ketamine, Amfetamine aangetroffen in een woning aan de Pijnboomstraat in Oudenbosch. Twee verdachten, de bewoners, zijn aangehouden.

In een loods aan de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd werd er een gestolen bromfiets aangetroffen.

In een auto werd een stroomstootwapen aangetroffen die gecontroleerd werd in de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd.

Dinsdag 21 januari

Een melding kwam binnen van een drugsafvaldumping in Zevenbergen bij de Markdijk. Bijna 20 stalen vaten en een hoop afval, waaronder afval van een fastfoodketen, lagen verspreid over een doodlopend stuk. De vaten lagen op hun kant en het afval liep er uit.

Later op de dag werden er op de Dikkendijk ook vijf stalen vaten gevonden. Mogelijk dat het van hetzelfde lab komt. Mensen van de integrale controledag stelden een onderzoek in. Experts van de politie onderzochten het en gaven aan dat het afval was van een cocaïnewasserij.


Woensdag 22 januari 2020

In een bedrijfspand aan de Koekoeksedijk in Zevenbergen werden 1000 patronen en twee handvuurwapen gevonden. Een 39-jarige man uit Dordrecht is daar aangehouden, hij had 25 gram cocaïne bij zich.