Jongens schieten gelballetjes, omstander lijkt daarna te schieten met echt vuurwapen

Gepubliceerd: woensdag 31 augustus 2022 14:23

Een man van 30 uit Zundert zou dinsdagavond met een vuurwapen in de lucht hebben geschoten. Dat gebeurde op de Mgr. Hopmansstraat in Roosendaal. De man is gearresteerd. Het vuurwapen is niet gevonden, maar wel een huls van een kogel.

In eerste instantie waren er twee jongens op voorbijgangers aan het schieten met een gel blaster. Dat is een nep-vuurwapen waarmee je gelballetjes kunt afschieten. Het lijkt er op dat een omstander daarop heeft gereageerd door met een echt vuurwapen in de lucht te schieten. De gewaarschuwde politie heeft ter plekke een huls gevonden en arresteerde de man uit Zundert. Maar het vuurwapen is niet gevonden.

Gel blasters worden vernietigd

De nepwapens van de twee jongens zijn in beslag genomen. De politie laat dit speelgoed vernietigen. Je mag in Nederland wel een gel blaster hebben, maar het is verboden er op de openbare weg mee op voorbijgangers te schieten. De jongens zijn hun nepwapens dus kwijt, maar gaan verder vrijuit. Want de voorbijgangers die door hen beschoten zijn, hebben geen aangifte gedaan.

De politie waarschuwt voor het verkeerd gebruiken van gel blasters. "Behalve dat het een brandend en pijnlijke plek geeft, kunnen ook kwetsbare lichaamsdelen als ogen geraakt worden. Hiernaast kan de gel blaster worden aangezien voor een echt wapen, wat meldingen oplevert waar agenten met getrokken dienstwapen op af gaan," aldus de politie.