Man staat met pech stil langs A16 en blijkt vuurwapen in auto te hebben

Gepubliceerd: maandag 23 januari 2023 09:50

Een 23-jarige man uit Rotterdam is zondag aangehouden nadat hij met pech op de vluchtstrook langs de A16 bij Zevenbersche Hoek stond. De man kon zich namelijk niet legitimeren, gaf een valse naam op en bleek in de kofferbak van zijn auto een vuurwapen te hebben liggen.

Passerende bestuurders dachten dat de man niet lekker was geworden, en daarom stil stond. Dat bleek bij aankomst van een politieagent niet het geval. De man kon geen legitimatiebewijs laten zien, en toen hij zijn naam en adres vertelde bleken deze niet te kloppen. Tijdens het fouilleren werd alsnog geen legitimatie gevonden, daarom werd besloten de auto te doorzoeken.

Wapens

In de kofferbak van de auto vond de agent airsoftwapens. Deze lijken op echte wapens, en deze mogen alleen gehouden worden met de juiste papieren. Die bleek de man niet te hebben. Ook vond de agent een echt vuurwapen. Alles is in beslag genomen, en de man is aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren, een valse naam opgaf, het vervoeren en bijhebben van arsoftwapens zonder de juiste papieren én het bezit van een vuurwapen. Hij is daarom meegenomen naar een politiebureau, waar hij vast zit voor verder onderzoek.

Geschreven door Anne van Egeraat

Foto: Shutterstock