Markland College Oudenbosch beste havo van Noord-Brabant

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 19:49
Het Markland College is door het Elsevier Weekblad uitgeroepen tot de beste school voor Havo in Noord-Brabant. Volgens het artikel “Beste scholen 2020” in Elsevier Weekblad scoort het Markland College Oudenbosch ‘goed’.Elsevier Weekblad geeft op basis van de resultaten aan scholen per afdeling – vmbo, havo en vwo – het predicaat ‘onvoldoende’, ‘voldoende’, ‘goed’ of ‘superschool’.
De cijfers die Elsevier Weekblad gebruikt, komen van de Inspectie. Om te voorkomen dat uitschieters in één jaar een vertekend beeld geven, zijn de scores berekend over de drie meest recente jaren. In totaal heeft Elsevier Weekblad 2453 afdelingen van scholen voor voortgezet onderwijs beoordeeld en hoopt daarmee dat ouders daadwerkelijk inzicht krijgen in de werkelijk behaalde resultaten van de scholen voor voortgezet onderwijs.

Alle afdelingen van het Markland College Oudenbosch: gymnasium, atheneum, havo, mavo en beroepsgerichte leerwegen kader en basis, scoren overigens al jaren boven de norm. Ook de eindexamencijfers zijn dik in orde.