Onderzoek naar foodcourt en truckparking bij Kanters Moerdijk

Gepubliceerd: maandag 23 december 2019 21:26
Gemeente Moerdijk wil gaan onderzoeken of er een foodcourt kan komen en of er een uitbreiding mogelijk is van de huidige truckparking van Kanters langs de A16/17 in Moerdijk. Het voorstel wordt in januari besproken in de gemeenteraad.
Het zijn de eerste stappen te komen tot verdere ontwikkeling van het gebied. Daaruit moet blijken welke functies, naast het bestaande restaurant en het tankstation, Gedacht wordt aan onder andere een uitbreiding van de huidige truckparking tot 200 plaatsen met faciliteiten als toiletten en douches. Maar ook een winkeltje bij het tankstation en een foodcourt met verschillende soorten restaurants.

De gemeente Moerdijk is een van de ondertekenaars van de intentieovereenkomst “Vrachtwagen-parkeren in West-Brabant”. De locatie Kanters is één van de locaties die binnen de gemeente Moerdijk in aanmerking komt.

Met het oog op de toekomstige groei van de zeehaven Moerdijk en de ontwikkelingen rondom Logistiek Park Moerdijk, schat de gemeente in zo’n 300 tot 500 beveiligde vrachtwagenparkeerplaatsen nodig te hebben. Dat betekent dat de gemeente ook andere locaties zoekt dichtbij een op- of afrit van de snelwegen A16 of A17. Hiervoor wordt een apart project opgestart.