OnsWeekend: ontdek de leukste evenementen dit weekend (week 37)

Gepubliceerd: vrijdag 11 september 2020 21:49

Welkom,

Bij de eerste Ons West Brabant activiteiten nieuwsbrief, OnsWeekend. Hier verzamelen we elke week de leukste evenementen voor jong en oud uit de regio! We houden voor jullie alle soorten uitjes in het oog, van speciaal voor de kids tot en met een goed feestje met knallende boxen (zodra dat weer mogelijk is). De labels KIDS, PARTY, MUZIEK, SHOPPING, BUITEN, HISTORIE en CULTUUR vertellen je snel wat voor evenement het is.

Toevallig is het dit weekend ook ‘Open Monumentendag’ dus hebben we meteen een brief vol CULTUUR en GESCHIEDENIS voor jullie in petto. En ook voor de mensen die juist op zoek zijn naar iets anders is er genoeg te doen.

Elke week op de hoogte blijven van de leukste evenementen in de regio?

Klik hier en meld je gratis aan voor de OnsWeekend nieuwsbrief en ontdek elke week nieuwe activeiten.

 

BREDA. Bier proeven en rocken aan het water
MUZIEK, PARTY

Iets heel anders dan de eerder genoemde evenementen: bij Beer garden Brack is zondag een live concert. De Black Djangos zorgen voor de nodige opschudding met een hun psychedelic surf rock. Naast de muziek is de unieke locatie al de moeite. Brack is een proeflokaal in een oude fabriekshal, open en aan het water.
Zondag 13 september 15u. Meer informatie: op de Facebookpagina.

ETTEN-LEUR. Rondleiding door het Withof-terrein
CULTUUR, HISTORIE

“We houden goed rekening met de coronamaatregelen dus alles is in de buitenlucht. Ondanks dat is er toch een mooie rondleiding door het Withof-terrein”, zegt Piet Paantjes van de Etten-Leurse Heemkundekring.

Met een duidelijke omschrijving maak je een wandeling door het Withof, een kweekschool en internaat voor meisjes tot kleuterleidster en onderwijzeres. De rondleiding voert je langs de kloosterboerderij, de oude begraafplaats en de kapel. Daarnaast is tot eind oktober in de etalages van de Exporuimte van de Heemkundekring aan het Burchtplein 84 een tentoonstelling ingericht over de relatie van ‘200 jaar Zusters Franciscanessen van Etten’ met het thema ‘Leermonumenten’. Voor meer: informatie.

MOERDIJK. 4 monumenten en een kunstroute
CULTUUR, HISTORIE, KIDS

“Dit jaar zijn er wat minder locaties, maar er is veel meer te beleven op de plaatsen die wel open zijn”, aldus Gert van der Ros, voorzitter Kunst en Monumentenroute Moerdijk.

De organisatie van de Open Monumentendag Moerdijk heeft enorm haar best gedaan om ondanks de maatregelen toch veel leuke activiteiten te bieden voor jong en oud. Op vier locaties kun je in Moerdijk monumenten bekijken. Bij Fort Sabina is ondertussen ook de Kunstweek aan de gang. 15 Kunstenaars tonen hun werk op 12 hectare natuur waardoor alle kunst optimaal tot zijn recht komt. Geïnspireerd door al die kunstwerken? Zondag is er bij Fort Sabina ook een workshop schilderen voor kinderen en ouders.
En als je dan honger hebt gekregen, kun je door naar Fort De Hel. Daar ontdek en leer je over belangrijke momenten uit de geschiedenis van de Zuiderwaterlinie. Maar naast dit alles kan je ook genieten van onze bourgondische gerechten, gemaakt van verse streekproducten van de ‘Beamont Hoeve’. Ook valt er wat te leren want, een schoenenmaker en een timmerman tonen hier met passie hun ambacht.
Het volgende adres is het Mauritshuis. Waar ook kunstenaars exposeren, maar daarnaast is de buitenkant van dit gebouw al indrukwekkend genoeg. Ook de Keenesluis is dit weekend uitgebreid te bezoeken. Voor meer: informatie.

HALDERBERGE. Hier is het ook Cultuurmaand dus cultuur agenda barst uit haar voegen
CULTUUR, HISTORIE

Een kleine greep uit het enorme aanbod: de kunst- en atelierroute met als thema geloof hoop en liefde. Dit is een goed moment om de kunstenaars uit je eigen regio eens te ontmoeten. Ook is de Molen St. Maartenspolder open met een expositie. Wil je ook nog wat opsteken? Bij het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum is een expositie over de 'Witte Paters'. Zij streden in Afrika tegen de slavernij. In de expositie zijn de objecten te zien die zij meebrachten. En natuurlijk is ook de blikvanger van Oudenbosch, de karakteristieke basiliek, geopend. Klik hier: voor alle activiteiten.

ROOSENDAAL. Buurman en Buurman gaan kamperen
KIDS, CULTUUR

De buurmannen hebben het afgelopen jaar hard geklust. Een nieuw dak op het huis en de hele schuur is grondig verbouwd. Dus zijn ze wel toe aan een welverdiende vakantie. De buurmannen hebben een mooi plekje gereserveerd op de camping. Alleen even de tent opzetten en dan lekker genieten van de rust. Tenminste dat denken ze…. Geniet van de theatervoorstelling van de handige vrienden in De Kring in Roosendaal.
Zondag 13 september. Voor meer: informatie en tickets.

WERNHOUT. Verzamelaarsdag bij The Natural Outdoor Plantstore
BUITEN, SHOPPING

Prachtige kleuren, vormen en geuren verwelkomen u bij het binnenkomen van de kwekerij. Bij Lowgardens Nurseries starten ze het nieuwe plantenseizoen met de verzamelaarsdag. Ontdek als eerste het nieuwe uitgebreide, bijzonder zelfgekweekt met heesters, klimplanten, coniferen en vaste planten Maar ook zeldzame soorten met sierwaarde en vaak ook gebruikswaarde, zoals eetbaar, medicinaal, insecten- of vogellokkers. Voor meer: informatie.

STAMPERSGAT. Garagesale route
BUITEN, SHOPPING

De 2e editie van de garagesale route is zaterdag in Stampersgat van 10.00 uur tot 16.00 uur. Ruim 40 adressen hebben zich al aangemeld. De bewoners van Stampersgat zullen vanuit hun garage, voortuin of oprit hun spullen verkopen. Er is van alles te koop: speelgoed, kleding, antiek, kunst, curiosa, boeken, servies etc. Zaterdag 12 september.

Elke week op de hoogte blijven van de leukste evenementen in de regio?

Klik hier en meld je gratis aan voor de OnsWeekend nieuwsbrief en ontdek elke week nieuwe activeiten.


Gerelateerd nieuws
Drie van vier burgemeesters steunen heropenen terrassen
Drie van vier burgemeesters steunen heropenen terrassen
dinsdag 13 april 2021 17:32
De burgemeesters van Moerdijk, Etten-Leur en Zundert zijn warme pleitbezorgers van het heropenen van de terrassen in hun gemeenten. Alleen Halderberge is wat meer terughoudend. De drie gemeenten lat...
Ons West-Brabant stelt Herbert Kats aan
Ons West-Brabant stelt Herbert Kats aan
vrijdag 02 april 2021 09:01
Per 1 april 2021 is Herbert Kats in dienst getreden bij Ons West-Brabant (OWB). Hij gaat de functie van hoofdredacteur vervullen. Het huidige bestuur heeft de afgelopen maanden stappen ondernomen om ...
Bedrijvigheid op de Klaverweide in Oud Gastel
Bedrijvigheid op de Klaverweide in Oud Gastel
zaterdag 27 maart 2021 13:28
In de volksmond heet ‘t nog steeds het Campina-terrein in Oud Gastel. De meeste gebouwen zijn jaren geleden gesloopt. Inmiddels is er gestart met ‘n bedrijvenpark: De Klaverweide. Wat is de huidi...
Ons West Brabant volgt werkzaamheden verkiezingsdag
Ons West Brabant volgt werkzaamheden verkiezingsdag
donderdag 18 maart 2021 13:53
Ons West Brabant volgt de dag van de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 17 maart. We namen een kijkje bij de stembureaus in Oudenbosch (Halderberge), Moerdijk, Rijsbergen en Zundert. Tevens spraken...
Helma Lodders: 10 jaar ervaring in de Tweede Kamer
Helma Lodders: 10 jaar ervaring in de Tweede Kamer
zondag 07 maart 2021 16:40
Deze keer bij Onder Ons Gezegd: Helma Lodders. Helma Lodders is geboren in Klundert en is Tweede Kamer lid namens het VVD. Na 10 jaar actief te zijn geweest in de Tweede Kamer is zij niet meer verkie...
Voorbereidingen Tweede kamerverkiezingen in beeld bij Ons West Brabant
Voorbereidingen Tweede kamerverkiezingen in beeld bij Ons West Brabant
woensdag 03 maart 2021 19:11
De verkiezingen komen eraan! Op 17 maart zijn de landelijke Tweede Kamerverkiezingen. Op deze dag kiest Nederland de 150 volksvertegenwoordigers voor de Tweede Kamer.
Eerste 60 plussers gevaccineerd in Zundert
Eerste 60 plussers gevaccineerd in Zundert
dinsdag 02 maart 2021 18:14
Op zaterdag 27 februari 2021 werden in Zundert de 63- en 64-jarigen gevaccineert tegen het coronavirus met het AstraZeneca vaccin. Ons West Brabant nam een kijkje in Sporthal onder de Mast bij het ze...
Horeca-sluiting onderwerp gesprek in Onder Ons Gezegd
Horeca-sluiting onderwerp gesprek in Onder Ons Gezegd
dinsdag 02 maart 2021 18:00
De horeca is inmiddels al vier maanden gesloten. Het zijn moeilijke tijden voor de horeca ondernemers, zij draaien nog maar 20% van hun omzet en voelen zich gefrustreerd. Deze keer bij Onder Ons Geze...
Carnavalsprogrammering Ons West Brabant van start!
Carnavalsprogrammering Ons West Brabant van start!
vrijdag 12 februari 2021 10:47
Tijdens de carnavalsdagen hoef je je niet te vervelen bij Ons West Brabant. Ook in 2021 gaan we onder het motto 'Ons Carnaval' er toch een alternatief carnavalsfeest van maken.
Hoog carnavalesk bezoek in studio Ons West Brabant
Hoog carnavalesk bezoek in studio Ons West Brabant
maandag 08 februari 2021 10:01
Ook in 2021 is er toch Hoog bezoek in de TV studio van Ons West Brabant. Ondanks deze crisistijd, wordt er toch nog volop (online) carnaval gevierd in onze streek. Bij ons in de studio van Ons West...
Baan opzeggen in ruil voor vrijheid in Onder Ons Gezegd
Baan opzeggen in ruil voor vrijheid in Onder Ons Gezegd
vrijdag 05 februari 2021 21:39
Als je een keuze maakt, doe je dat met je verstand of met gevoel? De een keer verstand maar heel vaak gevoel. Maar als de keuze is: een vast baan opzeggen in ruil voor vrijheid, doen wat je eigenlijk...
Politie zit bovenop opruiiers en onruststokers avondklok
Politie zit bovenop opruiiers en onruststokers avondklok
vrijdag 29 januari 2021 11:55
De politie heeft sinds de avondklok van kracht is, zaterdag 23 januari 2020, 115 mensen aangehouden in de regio Zeeland & West-Brabant. Dit waren onder andere aanhoudingen voor opruiing, geweldpl...
Meer Algemeen