OnsWeekend: ontdek de leukste evenementen dit weekend (week 37)

Gepubliceerd: vrijdag 11 september 2020 21:49

Welkom,

Bij de eerste Ons West Brabant activiteiten nieuwsbrief, OnsWeekend. Hier verzamelen we elke week de leukste evenementen voor jong en oud uit de regio! We houden voor jullie alle soorten uitjes in het oog, van speciaal voor de kids tot en met een goed feestje met knallende boxen (zodra dat weer mogelijk is). De labels KIDS, PARTY, MUZIEK, SHOPPING, BUITEN, HISTORIE en CULTUUR vertellen je snel wat voor evenement het is.

Toevallig is het dit weekend ook ‘Open Monumentendag’ dus hebben we meteen een brief vol CULTUUR en GESCHIEDENIS voor jullie in petto. En ook voor de mensen die juist op zoek zijn naar iets anders is er genoeg te doen.

Elke week op de hoogte blijven van de leukste evenementen in de regio?

Klik hier en meld je gratis aan voor de OnsWeekend nieuwsbrief en ontdek elke week nieuwe activeiten.

 

BREDA. Bier proeven en rocken aan het water
MUZIEK, PARTY

Iets heel anders dan de eerder genoemde evenementen: bij Beer garden Brack is zondag een live concert. De Black Djangos zorgen voor de nodige opschudding met een hun psychedelic surf rock. Naast de muziek is de unieke locatie al de moeite. Brack is een proeflokaal in een oude fabriekshal, open en aan het water.
Zondag 13 september 15u. Meer informatie: op de Facebookpagina.

ETTEN-LEUR. Rondleiding door het Withof-terrein
CULTUUR, HISTORIE

“We houden goed rekening met de coronamaatregelen dus alles is in de buitenlucht. Ondanks dat is er toch een mooie rondleiding door het Withof-terrein”, zegt Piet Paantjes van de Etten-Leurse Heemkundekring.

Met een duidelijke omschrijving maak je een wandeling door het Withof, een kweekschool en internaat voor meisjes tot kleuterleidster en onderwijzeres. De rondleiding voert je langs de kloosterboerderij, de oude begraafplaats en de kapel. Daarnaast is tot eind oktober in de etalages van de Exporuimte van de Heemkundekring aan het Burchtplein 84 een tentoonstelling ingericht over de relatie van ‘200 jaar Zusters Franciscanessen van Etten’ met het thema ‘Leermonumenten’. Voor meer: informatie.

MOERDIJK. 4 monumenten en een kunstroute
CULTUUR, HISTORIE, KIDS

“Dit jaar zijn er wat minder locaties, maar er is veel meer te beleven op de plaatsen die wel open zijn”, aldus Gert van der Ros, voorzitter Kunst en Monumentenroute Moerdijk.

De organisatie van de Open Monumentendag Moerdijk heeft enorm haar best gedaan om ondanks de maatregelen toch veel leuke activiteiten te bieden voor jong en oud. Op vier locaties kun je in Moerdijk monumenten bekijken. Bij Fort Sabina is ondertussen ook de Kunstweek aan de gang. 15 Kunstenaars tonen hun werk op 12 hectare natuur waardoor alle kunst optimaal tot zijn recht komt. Geïnspireerd door al die kunstwerken? Zondag is er bij Fort Sabina ook een workshop schilderen voor kinderen en ouders.
En als je dan honger hebt gekregen, kun je door naar Fort De Hel. Daar ontdek en leer je over belangrijke momenten uit de geschiedenis van de Zuiderwaterlinie. Maar naast dit alles kan je ook genieten van onze bourgondische gerechten, gemaakt van verse streekproducten van de ‘Beamont Hoeve’. Ook valt er wat te leren want, een schoenenmaker en een timmerman tonen hier met passie hun ambacht.
Het volgende adres is het Mauritshuis. Waar ook kunstenaars exposeren, maar daarnaast is de buitenkant van dit gebouw al indrukwekkend genoeg. Ook de Keenesluis is dit weekend uitgebreid te bezoeken. Voor meer: informatie.

HALDERBERGE. Hier is het ook Cultuurmaand dus cultuur agenda barst uit haar voegen
CULTUUR, HISTORIE

Een kleine greep uit het enorme aanbod: de kunst- en atelierroute met als thema geloof hoop en liefde. Dit is een goed moment om de kunstenaars uit je eigen regio eens te ontmoeten. Ook is de Molen St. Maartenspolder open met een expositie. Wil je ook nog wat opsteken? Bij het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum is een expositie over de 'Witte Paters'. Zij streden in Afrika tegen de slavernij. In de expositie zijn de objecten te zien die zij meebrachten. En natuurlijk is ook de blikvanger van Oudenbosch, de karakteristieke basiliek, geopend. Klik hier: voor alle activiteiten.

ROOSENDAAL. Buurman en Buurman gaan kamperen
KIDS, CULTUUR

De buurmannen hebben het afgelopen jaar hard geklust. Een nieuw dak op het huis en de hele schuur is grondig verbouwd. Dus zijn ze wel toe aan een welverdiende vakantie. De buurmannen hebben een mooi plekje gereserveerd op de camping. Alleen even de tent opzetten en dan lekker genieten van de rust. Tenminste dat denken ze…. Geniet van de theatervoorstelling van de handige vrienden in De Kring in Roosendaal.
Zondag 13 september. Voor meer: informatie en tickets.

WERNHOUT. Verzamelaarsdag bij The Natural Outdoor Plantstore
BUITEN, SHOPPING

Prachtige kleuren, vormen en geuren verwelkomen u bij het binnenkomen van de kwekerij. Bij Lowgardens Nurseries starten ze het nieuwe plantenseizoen met de verzamelaarsdag. Ontdek als eerste het nieuwe uitgebreide, bijzonder zelfgekweekt met heesters, klimplanten, coniferen en vaste planten Maar ook zeldzame soorten met sierwaarde en vaak ook gebruikswaarde, zoals eetbaar, medicinaal, insecten- of vogellokkers. Voor meer: informatie.

STAMPERSGAT. Garagesale route
BUITEN, SHOPPING

De 2e editie van de garagesale route is zaterdag in Stampersgat van 10.00 uur tot 16.00 uur. Ruim 40 adressen hebben zich al aangemeld. De bewoners van Stampersgat zullen vanuit hun garage, voortuin of oprit hun spullen verkopen. Er is van alles te koop: speelgoed, kleding, antiek, kunst, curiosa, boeken, servies etc. Zaterdag 12 september.

Elke week op de hoogte blijven van de leukste evenementen in de regio?

Klik hier en meld je gratis aan voor de OnsWeekend nieuwsbrief en ontdek elke week nieuwe activeiten.


Gerelateerd nieuws
Coronabesmettingen op basisschool de Rietvest
Coronabesmettingen op basisschool de Rietvest
maandag 30 november 2020 19:49
Een aantal leraren van basisschool de Rietvest in Klundert zijn positief getest op het coronavirus. Omdat het aantal besmettingen blijft oplopen vindt de schoolleiding het niet langer verantwoord vin...
Kunstrijdster Lindsay van Zundert plaatst zich voor EK
Kunstrijdster Lindsay van Zundert plaatst zich voor EK
maandag 30 november 2020 19:31
Lindsay van Zundert uit Etten-Leur heeft zicht het afgelopen weekend geplaatst voor het EK kunstschaatsen dat van 25 t/m 31 Januari wordt gehouden in Zagreb (Kroatië).
Geen vergunning voor wietproject Etten-Leur
Geen vergunning voor wietproject Etten-Leur
zondag 29 november 2020 11:44
Project C dat in de race was om een legale wietkwekerij te vestigen aan het Lochtsepad in Etten-Leur krijgt geen vergunning. Dat meldt BN/De Stem. In totaal zijn er 50 initiatieven die doorgaan naar ...
Besluit afwijzen terras Willemstad moet opnieuw
Besluit afwijzen terras Willemstad moet opnieuw
zondag 29 november 2020 11:30
De besluitvorming over het afwijzen van de uitbreiding van het terras van hotel Trusten in Willemstad moet opnieuw gedaan worden door de gemeente Moerdijk. Dat meldt BN/De Stem.
Vuurwerkbom onschadelijk gemaakt door Explosieven Opruimingsdienst
Vuurwerkbom onschadelijk gemaakt door Explosieven Opruimingsdienst
zondag 29 november 2020 11:06
Zaterdagavond is er door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie een vuurwerkbom onschadelijk gemaakt in Oud Gastel. Dat meldt Buitengewoon Opsporings Ambtenaar Jeff Martens op Twitter. Vijf shells ...
Kind regelingen Moerdijk
Kind regelingen Moerdijk
donderdag 26 november 2020 10:20
Ouders kunnen voor kinderopvang gebruik maken van de kinderopvangtoeslag vanuit de Belastingdienst. Er zijn gezinnen of alleenstaande ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag van de Belast...
Gemeente Halderberge in gesprek met omwonenden nieuwe woonwijk
Gemeente Halderberge in gesprek met omwonenden nieuwe woonwijk
donderdag 26 november 2020 10:10
Op het voormalig sportpark Pagnevaart wil de gemeente Halderberge een nieuwe woonwijk gaan realiseren. Eind juni heeft de gemeenteraad de uitgangspunten vastgesteld waaraan de woonwijk moet voldoen. ...
Drie minderjarige jongens aangehouden voor overval supermarkt
Drie minderjarige jongens aangehouden voor overval supermarkt
dinsdag 24 november 2020 23:01
De politie heeft dinsdagmorgen in Zevenbergen en Klundert drie minderjarige jongens aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging gewapende overval op een supermarkt in Zevenbergen. Het ...
Illegaal vuurwerk en auto in beslag genomen
Illegaal vuurwerk en auto in beslag genomen
maandag 23 november 2020 12:06
De politie heeft maandagmorgen een auto in beslag genomen. De politieagenten zagen een personenauto rijden over de A16. De auto reed 168 km/u. Hij werd omstreeks 04.00 uur stilgezet op de Lapdijk bij...
Leden gezocht voor Online Hofkapel
Leden gezocht voor Online Hofkapel "De Corona's"
zondag 22 november 2020 09:53
Carnavalsvereniging de Stijloren uit Etten-Leur is gestart met een ludiek initiatief, een online hofkapel voor het Stijlorenrijk. Onder de naam de Corona’s is de carnavalsvereniging op zoek naar mu...
V-factor voor VVD Halderberge
V-factor voor VVD Halderberge
zondag 22 november 2020 09:41
Wethouder Thomas Melisse heeft zaterdag namens de VVD Halderberge de V-factor in ontvangst mogen nemen van de landelijke VVD. Deze onderscheiding staat voor Vrijheid, Verantwoordelijkheid en Vibes en...
Voorzaakster verlaat plaats ongeval en rijdt zonder rijbewijs en geeft valse identiteit op
Voorzaakster verlaat plaats ongeval en rijdt zonder rijbewijs en geeft valse identiteit op
zaterdag 21 november 2020 15:23
De politie heeft vrijdagmorgen een 29-jarige vrouw aangehouden die wordt verdacht van het verlaten van de plaats van een ongeval op de Wildbaan in Etten-Leur, reed zonder rijbewijs en ook nog een val...
Meer Algemeen