Opzettelijke aanrijding op de A17

Gepubliceerd: vrijdag 10 januari 2020 22:38
De politie heeft vrijdag een 54-jarige man uit Belgie aangehouden, nadat de automobilist mogelijk bewust tegen de auto van een 40-jarige man uit Zevenbergen was gereden op de A17. Meerdere getuigen belden 112 met de mededeling dat er een opzettelijke aanrijding was gebeurd.

Het voorval gebeurde vrijdagmorgen rond 10.25 uur, op dat moment was het erg druk op de snelweg. Er werd langzaam gereden. Bij het oprijden van de A16, komende uit de richting Moerdijk, zag de man uit Zevenbergen ineens een Belgische auto naast zich rijden. De bestuurder was druk aan het gebaren. Om de Belgische auto tussen de rijdende auto’s te laten ging het slachtoffer een beetje op de vluchtstrook rijden.

Kennelijk vond de Belg dit niet afdoende, zo luidt de verklaring van het slachtoffer, want vervolgens leek het of de man bewust hard tegen de auto van de Zevenbergenaar aanreed. Ondanks het feit dat hun beider snelheid niet zo hoog was, veroorzaakte de botsing toch een hoop schade. De auto van de veroorzaker kon zelfs niet meer rijden.