Redactie / Correspondent

vrijwillig

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 12:40

Kun jij goed schrijven, heb je een journalistieke blik en ben je gefascineerd door nieuws Dan leren we je graag kennen!

Bij de Streekomroep Ons West Brabant zijn wij druk bezig om regio-nieuws te maken. We schrijven artikelen over de meest uiteenlopende items. We gaan graag op pad met een microfoon- en of camera voor een interview of verslaglegging van een voorval in onze Regio. Halderberge Zundert, Etten-Leur en Moerdijk.

Wij zoeken enthousiaste collega’s die al dat journalistieke werk met onze lezer, luisteraar of kijker wil delen. Heb je nog geen ervaring maar schrijf je graag teksten of ga je graag op pad, geen nood, wij helpen je graag daarbij met als doel dat je later zelfstandig je werk kan doen. Je werkt vaak van huis uit maar in de studio kan uiteraard ook. Je beschikt over een goed ingericht team, die je met enthousiasme bij willen staan bij je werk.

Bij Ons West Brabant laten we ons niet zozeer leiden door het nieuws van die dag, maar hebben we oog voor de diepgang achter het nieuws. We kijken niet naar het sensationele maar eerder naar het fundamentele van het nieuws en bieden de lezer, luisteraar of kijker inzicht in de achtergronden van het nieuws.

Wie zoeken we?

 • Iemand die goed kan schrijven. Je schrijft leesbaar en weet complexe materie helder neer te zetten.
 • Je bent enthousiast en hebt een nieuwsgierige houding en kan dat goed verwoorden in een pakkend artikel.
 • Iemand die goed kan lezen, luisteren en kijken. Je kan tijdens een interview goed luisteren en de kern van het verhaal uiteenzetten in jouw tekst.
 • Iemand die gelooft in de journalistiek: Je voelt je thuis bij een redactie en werken met elkaar. Een correspondent is een duizend poot die een verhaal wil vertellen in woord en beeld.
 • Iemand met journalistiek instinct. Je stelt de juiste vragen tijdens een interview, je kan goed zoeken naar informatie op internet en je kan goed onderscheid maken tussen relevante informatie en deze filteren op wat van belang is.

Heb je al vaker nagedacht om een boek te schrijven, lees je graag en vind je de schrijftaal leuk, ben je nieuwsgierig van aard en wil je daar iets nuttigs mee, meld je dan aan als Correspondent of Journalist bij de streekomroep Ons West Brabant.

Wat bieden wij:

 • Een verzekering voor alle vrijwilligers.
 • Een vrijwilligerscontract waarin alles duidelijk staat wat wij van elkaar verwachten.
 • Ondersteuning en bijscholing om je werk goed te kunnen doen.
 • Hulpmiddelen om een goed verslag te maken b.v. audio opnames of filmapparatuur.
 • Hulp bij het schrijven van artikelen door een ervaren iemand.
 • Samenwerken in een gezellig team met allemaal hetzelfde doel.
 • Ruimte om ideeën in te brengen en hulp bij de uitwerking daarvan.

Verschil van correspondent en journalist is dat een correspondent vaker van huis of van de studio uit werkt met teksten een goed verslag of artikel maakt en een journalist gaat er op uit en houdt interviews, maakt opnames en bezoekt locaties om een goed verhaal te kunnen maken.

Meld je aan, ook als je vragen hebt op: redactie@onswestbrabant.nl of telefoon 0031-(0)624753820