Steeds meer fietsendiefstallen in gemeente Zundert

Gepubliceerd: dinsdag 23 augustus 2022 10:55

In de gemeente Zundert worden steeds meer fietsen gestolen. Dat meldt politieteam Weerijs op Facebook. Het gaat vooral om elektrische fietsen. De politie geeft tips om het fietsendieven een stuk moeilijker te maken. 

Het is belangrijk om zoveel mogelijk kenmerken van de fiets te registreren op een fietsregistratiekaart. Het is daardoor makkelijker om naar een gestolen fiets te zoeken, omdat er een herkenbare omschrijving van de fiets is. Doe ook altijd aangifte van fietsendiefstal en vermeldt hierbij het framenummer van de fiets. 

Verschillende sloten 

Maar je wil natuurlijk liever voorkomen dat je fiets gestolen wordt. Gebruik daarom een ketting- of kabelslot, en hang deze zo hoog en los mogelijk op. Wanneer het slot hoog hangt, kunnen dieven er moeilijker bij. En het is lastig om een slot door te zagen wanneer het los hangt. Als een kettingslot tegen de grond hangt, kan de grond gebruikt worden bij het breken van het slot. Gebruik je een beugelslot? Hang deze dan wél zo laag mogelijk, en vul de ruimte binnen de beugels zoveel mogelijk op. 

Chips 

Er zijn speciale diefstalpreventiechips die op of aan de fiets aangebracht kunnen worden. Deze chips zijn kleine staafjes of rondjes met gegevens van de eigenaar van de fiets. Ze zijn uit te lezen met een uitleesapparaat.  

Bekende tips 

En dan nog de bekende tips. Bel bij verdachte situaties altijd 112. Maak wanneer mogelijk gebruik van een fietsenstalling, zo staat de fiets beter beschermd. Laat de fiets ’s avonds of ’s nachts niet op een onverlichte plek staan. Licht schrikt af, want zo zijn de dieven beter zichtbaar. Haal waardevolle spullen altijd uit fietstassen, zorg dat dieven niks mee kunnen nemen. Dan is de fiets minder aantrekkelijk. En zorg voor een goed slot op de deur van de schuur of berging; hou de dieven buiten!