Tour de France-rijder Wout van Aert naar profwielerronde in Etten-Leur

Gepubliceerd: vrijdag 15 juli 2022 11:46

Wielrenner Wout van Aert staat op 14 augustus op de pedalen in Etten-Leur. De Belg van Jumbo-Visma, die donderdag voor het eerst de Alpe d’Huez opreed tijdens de Tour de France, neemt dan deel aan de Las Montage Holland Profwielerronde. 

Woensdag had de wielrenner nog een flinke tegenvaller, tijdens de zware Alpen-etappe. De leider in het puntenklassement bleek namelijk een lekke band te hebben tijdens een afdaling. Een Engelse wielerfan schoot hem te hulp met een fietspompje, waarna Van Aert hem zijn groene trui gaf. 

Ondanks deze tegenslag verwacht de organisatie van de wielerronde in Etten-Leur dat de “strijdlustigste en onuitputtelijke renner van de Tour de France gespaard blijft van pech en in Parijs gehuldigd wordt in het groen.” Hans Jaspers van Uitzendorganisatie GOODMORNING prijst Van Aert om zijn aanvalsdrift, doorzettingsvermogen en eerlijke analyse na de wedstrijd. 

Na de Tour de France zal Van Aert zijn zinnen zetten op de tijdrit in Etten-Leur, die hij volgens de organisatie in het groen zal rijden. “Daar is het verschil te maken,” aldus de wielrenner. 

Foto: Guido de Meyer

https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/