Veel inbraken, diefstallen en vernielingen aan auto's in Moerdijk

Gepubliceerd: dinsdag 04 februari 2020 19:00
In de gemeente Moerdijk zijn de laatste 5 maanden zeker 155 inbraken, diefstallen en vernielingen aan auto’s gemeld. Vooral in Fijnaart, Klundert en Zevenbergen is het raak. De politie heeft de daders nog niet kunnen arresteren.

Volgens wijkagent Larissa van Helten heeft de politie in de gemeente Moerdijk de laatste twee weken 21 aangiften van diefstallen opgenomen: "De diefstallen zijn gericht op auto-onderdelen, zoals airbags, navigaties, sturen en buitenspiegels. Maar ook volledige auto’s zijn weggenomen. Het gaat hierbij dan vooral om voertuigen van de merken Audi, BMW, Mercedes, Renault, Skoda, Tesla en Volkswagen."

De politie vermoedt dat de misdrijven worden gepleegd door een rondtrekkende criminele groep. Vermoedelijk gebruiken de daders een (elektrische) scooter, die in en uit een bestelauto wordt gereden. De criminelen parkeren de auto op een donkere plek ergens achteraf of in een hofje. Daarna halen ze de scooter eruit en rijden dan door deze plaatsen en stelen onderdelen. Daarna wordt de scooter weer in de bestelauto gereden om daarna te vertrekken.

De politie neemt de reeks inbraken, diefstallen en vernielingen aan auto’s hoog op en is met een onderzoek bezig. U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van dit soort zaken. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe dan altijd aangifte! Ook kent u uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet.