Verdachten van beroving na achtervolging aangehouden in Zevenbergschen Hoek

Gepubliceerd: zaterdag 09 november 2019 10:53
De politie heeft vrijdag op de Hoofdstraat in Zevenbergschen Hoek rond 15:45 uur twee verdachten aangehouden na een melding van een beroving aan de Valkenstraat in Breda. Daar zouden twee personen, onder dreiging van een vuurwapen zijn beroofd. Na een korte achtervolging zijn twee verdachten aangehouden. In hun auto werd drugs en een vuurwapen aangetroffen.
De vier zouden in de Valkenstraat in Breda hebben afgesproken voor de verkoop van een telefoon. Nadat de telefoon was gekocht, werd door een van de verkopers een vuurwapen getrokken en moesten de kopers hun eigendommen afgeven. De verdachten, een 24-jarige man uit Den Haag en een 23-jarige man uit Almere, gingen er met een tas en autosleutel vandoor.

Het kenteken van de verdachten werd achterhaald en snel kregen agenten zicht op het voertuig. Na een korte achtervolging is de auto gestopt op de Hoofdstraat in Zevenbergschen Hoek. Vijftien minuten nadat de melding van beroving was binnengekomen, zijn ze door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau.

In de auto werd onder andere een bivakmuts en meer dan een halve kilo hennep aangetroffen. In een verborgen ruimte vonden agenten een vuurwapen. Ook heeft de politie ruim 1000 euro vals geld, wat de verdachte tijdens hun vluchtpoging uit het raam gooiden, in beslag genomen.