Water in Zunderts buitengebied kan floreren, dankzij burgerinspraak

Gepubliceerd: vrijdag 15 juli 2022 14:26

Het buitengebied van Zundert blijft gezond en aantrekkelijk om te kunnen wonen, ondernemen en te recreëren. Een groep burgers deelden namelijk wensen en ideeën tijdens de pilot Vitaal Buitengebied. Dat leverde 250 initiatieven, zeven gebiedsvisies en de werkwijze Zundert Floreert op.  

Het buitengebied heeft te maken met klimaatverandering. Hierdoor is er in droge maanden weinig water voor ondernemers en natuur. Daarom is er twee jaar lang naar oplossingen gezocht. Burgers namen hierin het voortouw.  

Extreem weer

De nieuwe aanpak is donderdag tijdens het eerste Oogstfeest officieel vastgelegd door de dorpsraden, ZLTO, Treeport, gemeente Zundert, provincie Noord-Brabant en het waterschap Brabantse Delta. Zo komt er bijvoorbeeld een perspectievenkaart voor water in het stroomgebied van de Aa of Weerijs en verandert het grondgebied in een praktijkcentrum voor extreem weer. 

“De mensen in het gebied doen samen wat nodig is om het gebied stap voor stap gezonder, toekomstbestendiger en robuuster te maken,” schrijft de gemeente Zundert.

Foto's: Gemeente Zundert

https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/