Woninginbraken in Fijnaart maandagavond in Bureau Brabant

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 16:39
Bureau Brabant besteed maandagavond o.a. aandacht aan meerdere woninginbraken en een insluiping in Fijnaart. Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.
In augustus werd er op één dag ingebroken de Jan Punthof in Fijnaart bij vier appartementen van een seniorencomplex. Allemaal appartementen waar hoogbejaarde mensen wonen, die op dat moment niet thuis waren. Het was niet één inbreker, maar het gaat om een groepje mensen dat uit in elk geval drie vrouwen bestaat. De politie sluit niet uit dat zij op meerdere plekken actief zijn. Ze namen van alles mee uit de appartementen. Van sieraden, tot geld en pinpassen. Met die passen is later bij een supermarkt in Etten-Leur gepind.

Op 13 september was het raak in de Patrijsstraat in Fijnaart. Geen groepje inbrekers, maar één persoon. Juridisch gezien gaat het hier om een zogenoemde insluiping, omdat de dader door een open deur naar binnen is gekomen. De man in kwestie is op z’n minst opmerkelijk te noemen. Op de beelden is een man te zien die op het punt staat het huis binnen te lopen, het is duidelijk een wat oudere man.